Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur? Nasıl Eğitim Alırlar?

Günümüzün en çok ihtiyaç duyulan ve güncel meslekleri arasında yer alan güvenlik görevlisi mesleği revaçtadır. Birçok işyeri, kurum ve kuruluşların olmazsa olmazı güvenliğini sağlayan bir unsurdur. Şayet özel güvenlik olmak isteyenlerde çeşitli özellikler aranmaktadır. Mesela lise mezunu olması, ruh ve akıl sağlığı yerinde olması ve herhangi bir engeli olmayan herkes güvenlik görevlisi olabilmektedir.

Guvenlik-Görevlisi-Nasil-Olunur-Nasil-Egitim-Alirlar

Guvenlik-Görevlisi-Nasil-Olunur-Nasil-Egitim-Alirlar

Güvenlik görevlisi nasıl olunur?

Bir çok insan günümüzde bu mesleği yapmak için uğraş veriyor. Bu konuda ilk sorulardan biride Güvenlik görevlileri nasıl eğitim alır? merak konusudur. Güvenlik görevlisi olmak isteyen kişi kursa gitmek zorundadır. Güvenlik görevlisi iki şekilde olmaktadır. Biri silahlı diğeri silahsız eğitim. Silahsız güvenlik görevlisi olmak için 90 saat eğitim şartı vardır. Silahlı özel güvenlik görevlisi olacak kişi ise 120 saat kurs eğitimi almak zorundadır.

Silahsız güvenlik görevlisi

90 saatlik eğitim içinde halkla ilişkiler, terör konuları, tehdit ve taciz konularında eğitim almaktadır.

Silahlı güvenlik görevlisi 120 saatlik eğitim içinde 30 saatlik silah nedir, nasıl kullanılır, silahı kullanılır gibi soru cevaplar yanında uygulamalı eğitim verilmekte.

Her iki eğitimde de iletişim becerileri, beden dili, müşteri hizmetleri ve suç, şüpheli ve suçlu profilleri olmak üzere 4 ana konuda eğitim verilmektedir.

Verilen eğitimlerin amacı

  • Tüm personelin, beceri, bilgi, yetenek düzeyini artırmak.
  • Personelin örgütsel amaçları öğrenmesini sağlamak.
  • Şirketin imajının yükselmesine yardımcı olmak.
  • Personelin moralini yükseltmek.
  • Çalışma kalitesini ve verimliliğini artırmak.
  • Örgüt içi iletişimi güçlendirmek.
  • Personelin istenmeyen davranışlarını azaltmak.
  • Yeni sorumluluklar alma korkusunu gidermek.

İş tatminini yükseltmek ve müşteri hizmetlerinin yüksek seviyede yerine getirilmesi bazında olmaktadır.

Silahli-ve-silahsiz-guvenlik-gorevlisi-olmak

Nasıl eğitim alırlar?

Verilen eğitimler süresince kişinin kişilik özelliği, davranış biçimleri ve yetkinlik izlemeye ve değerlendirme yapılmaktadır. Özel güvenlik olacak kişinin kendisiyle iletişimi çerçevesinde içsel konuşma, bilişsel çelişki ve bilişsel çelişkiyi çözümleme yolları, insanın tutarlılık, kişilik özelliği, davranış biçimleri, duygu ve düşünceleri, kültürü, çevresel uyarıları, iş ortamı, yaşam doyumu, kişiler arası iletişim bağlamında ise kişinin algıları, iç huzuru ve deneyimleri ve çalışma doyumu konusunda bilgilendirilmektedir.

Güvenlik görevlisi eğitimi

İletişim becerileri, beden dili kullanma, müşteri ilişkileri, suç, şüpheli ve suçlu profilleri, kalabalık yönetimi, panik yönetimi eğitimin ana prensipleridir. Günümüzde her yerde güvenlik görevlisi olarak iş bulunabilmektedir.

Bu makalelerde ilginizi çekebilir

Cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar * olarak işaretlenmiştir.