Sandal Ağacı Yağı Faydaları

sandal ağacı yağı faydaları

Çok uzun yıllardan beri, geleneksel bir şifa kaynağı olan sandal ağacı yağı, Hindistan’ın manevi ve dini inanışlarının en önemli parçası olmuştur. Binlerce yıldan beri etnik kültürlerde yer almış ve kullanılmış olan sandal ağacı yağı faydaları, pek çoktur. Özellikle üriner sistem enfeksiyonları ve genital enfeksiyonların tedavisinde, en etkili maddelerden biridir. Bunun yanı sıra, boğaz tahrişi, öksürük, sindirim sistemi şikayetleri ve sinirsel hastalıkların tedavisi için de kullanılmaktadır.

Sandal ağacı yağı faydaları arasında, cilt problemlerinin giderilmesi de ilk sıralarda yer almaktadır. Tüm cilt tipleri için uygun olan, sandal ağacı yağı, çatlak, pullanma ve sivilce gibi problemler için kullanılmasının yanı sıra, düzenli kullanım ile yaşlılık çizgilerinin oluşumunu ve kırışıklıkları engellemektedir. Pek çok kozmetik malzemelerde kullanılan sandal ağacı yağının kokusuda, bilinen en güzel kokular arasındadır. Tüm parfümeri ve kozmetik markalarının, en tercih ettiği ürünlerden biri olan sandal ağacı yağı, ayrıca ciddi ticari pazarı da olan bir üründür. Artan talep doğrultusunda, fiyat olarak da değerli olan bu ürünü, yüksek talep olduğu için, çok rahat bir şekilde, her yerde bulunabilir.

Çin tıbbı da, sandal ağacı yağı faydaları için, araştırmalar yapmış ve

pek çok hastalığın şifası için kullanmıştır. Özellikle tütsü olarak kullanımının, sinirsel rahatsızlıklara çok iyi geldiği bilindiği için, Çin’deki hemen hemen tüm şifahanelerde, sandal ağacı yağı tütsüleri devamlı kullanılmaktadır.

Sandal ağacı yağı, çok iyi bir dezenfektandır aynı zamanda. Suda 1/10 seyreltilerek, yara pansumanlarında ve enfekte olmuş yaraların iyileştirilmesinde de kullanılmaktadır. Bu şifalı madde sadece karaciğer yetmezliği olan kişilerde kullanılmaz. Bu konuda bilgi sahibi olmakta ve tedbir almakta önemli