Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır, Dikkat Edilecekler

Makale yazarları ve site sahipleri için önemli bir konu olan Seo uyumlu makale yazımı için sizlere işinize yarayacak bilgiler vereceğim. Google tarafından sitenin önem verilmesi için Seo’ya uygun makaleler yazmak gerçekten faydalıdır. Bir şekilde bu yazıların faydasını bir süre sonra görürsünüz. Özgün makale yazımı ne kadar önemli ise, Seo kurallarına uygun kaleme alınan yazılarda o kadar önemlidir.

SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Öncelikle SEO’ya uygun makale oluştururken, oluşturduğunuz bu yazıyı arama motorlarından çok kullanıcılar için yazdığınızı aklınızdan çıkarmayın. Sırf heading etiketleri kullanmak için biçimsiz olarak içeriğin tam ortasına H1 eklemeyin.

SEO’a Uygun Makale Yazımı

SEO kadar kullanıcı optimizasyonu da önemlidir. Zaten, H Taglarını kuralına göre ve dikkatli bir şekilde kullanmalısınız. Yoksa yazdığınız içeriğin siteye faydadan çok zararı olabilir. Bilgi sitesi olarak size detaylı olarak bu konuyu açıklamaya gayret edeceğiz.

seo uyumlu makale

Eğer kullanıcıların makaledeki önemini kavradıysanız seo uyumlu makale yazımına başlayalım. Aşağıda uymanız gereken kriterleri listeleyeceğim.

Anahtar Kelime Belirleme

Öncelikle anahtar kelimenizi belirlemeniz gerekmektedir. En çok aranan anahtar kelimeleri seçin ve makalenizde bu anahtar kelimeleri orantılı ve doğru bir şekilde kullanın.

Makale Uzunluğu

Makaleniz 250 kelime ve üzerinde olmalıdır. Neden derseniz, Google yaptığı araştırmalar sonucunda bir içeriğin, ana konuyu tam anlamıyla açıklaması için en az 250 kelime uzunluğunda olması kanısına varmıştır. Ancak sırf kelime sayısını arttırmak için makalenin ana konusundan çıkarmanın hiçbir faydası yoktur. Ne demiştik arama motorları da önemlidir ancak arama motorlarını önemli kılan kullanıcılardır. Bazen bir konuyu 250 kelime uzunluğunda anlatmak zordur bu durumlarda en az 150 kelime uzunluğunda içerik girebilirsiniz. Ayrıca içeriğiniz kesinlikle ve kesinlikle özgün içerik olmalıdır.

seo makale

Makale Okunabilirliği

Makalenizi rahatlıkla okunabilir bir biçimde oluşturun. Konuyu dört koldan anlatıp kullanıcının aklını karıştırmaktan kaçının. Alt konuları bold etiketi ile belirterek yazıyı daha akıcı bir hale getirin.

Resimler ve Videolar

Makalenizi destekleyici biçimde resim ve video dosyalarını kullanmanız ziyaretçilerinizin makaleyi daha rahat bir biçimde okumasına yardımcı olacaklardır. Yalnızca metin olan yazılar sıkıcı olur. Resimler için SEO kriterlerine de uymalısınız. Resimlerin özgün olması şart değildir, arama motorları resimleri tam olarak tanıyamaz, yani görselin ne olduğunu anlamaz ama verilen isimleri dikkate alarak işlem yapar.

Bu yüzden gelişi güzel resimler eklemekten kaçının. Resimleriniz ne kadar özgün olursa ve iyi optimize edilmiş ise o kadar faydası artacaktır. Resimlerin alt etiketlerinde anahtar kelimenizi girmeniz artı bir değer katacaktır. Videolar içinde başlık ve alt etiket eklemeniz arama motorlarının video hakkında bilgi alması için iyi olacaktır.

Resimleri Optimize Etme

URL Yapısı

Makalenizin url yapısı da Seo‘da önemli bir faktördür. Url yapısının kısa olması önerilir, bunun için makale başlıklarını çok uzatmayın. Ayrıca arama motorlarında daha ilgi çekici olmak için Breadcrumb eklentisini de kullanabilirsiniz.

Title (Başlık) Ayarı

İçeriğinizin title yani başlık değerinde anahtar kelimenizi geçirin. Örnek verecek olursak; “Adriana Lima” kelimesinde yükselmek istiyorsanız ve bu başlıkta bir makale yazdıysanız titlenizde Adriana Lima anahtar kelimesini geçirin. Ancak bunu kesinlikle abartmayın “Adriana Lima, Adriana Lima Resimleri, Adriana Limam benim” tarzında başlığı uzattıkça uzatmayın bu spam olarak algılanır. Titlenizin uzunluğu 70 karakter olmalıdır. Bundan daha uzun olan başlıklar arama motorlarında tamamen gözükmez, buda eksi bir puandır.

Meta Description (Meta Açıklama) Bölümü

Makalenizin ilk 160 karakteri otomatik olarak meta description yani meta açıklama olarak tanımlanır. Ancak her yazı için farklı meta description kullanmanız için Yoast SEO Eklentisi gibi eklentileri kullanabilirsiniz. 160 karakterden fazla uzunluktaki açıklama bölümleri arama motorlarınca üç nokta ile kesilmektedir. Bundan dolayı ilk 160 karaktere anahtar kelimenizi kesinlikle geçirin. Bu bölümde de birden fazla ,etiket girer gibi açıklama girmek spam olarak algılanır.

Heading Etiketleri

Heading etiketleri yani H1, H2, H3, H4, H5 ve H6 etiketlerini içeriğinizde doğru bir biçimde kullanmalısınız. Heading etiketlerinin doğru kullanımı H1-H2-H3-H4 şeklindedir yani makalenizin başlığı H4 yapıp bir alt başlığı H1 yapmanız doğru bir kullanım değildir. Bu duruma kesinlikle dikkat ediniz. Heading etiketlerinde anahtar kelimelerinizi bulundurunuz.

heading etiketleri nasıl kullanılır

Bu konuda hakkında detaylı bilgi almak için; Seo’da başlık koymanın önemli isimli makalemizi okumanızı öneririz.

Anahtar Kelimeleri Vurgulayın

Makaleniz üzerinde geçen anahtar kelimelerinizi kalın, italik, altı çizili veya renkli bir biçimde vurgulayın. Bu yazınızın o kelimede yükselmesine katkı sağlar.

Yukarıdaki kriterlere uyup, aynı zamanda kullanıcılar içinde çeşitli optimizasyonları yaptıktan sonra sitenizin değerleri yükselecek ziyaretçileriniz artacaktır.

Bu makalelerde ilginizi çekebilir

Cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar * olarak işaretlenmiştir.