Genel Bilgi Forumu - Bilgi724.com Sosyal Medya Forumları Youtube

Youtube Shorts İzlenme Taktikleri

Youtube Shorts İzlenme Taktikleri
Allgroo
Youtube Shorts İzlenme Taktikleri
1
152
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konuyu Okuyanlar:1 Ziyaretçi
Şuan Online!
#1
Şuan Online!
Allgroo Doğrulanmış Profil Forum Kurucusu
*
    Rütbe : Yönetici

    Konum: İzmir
    Konular: 23
    Mesaj Sayısı: 34
    Kayıt Tarihi: Mar 2024
    Rep puanı 5
Dünyanın en iyi video içerik platformu olan Youtube, iş ortaklarına para kazandırmaya devam ediyor. Youtube kanalı açarak para kazanabileceğiniz yöntemler arasında Shorts videolar var. İlk zamanlar kısa videolardan izlenmeye göre para kazanmak mümkün değildi fakat artık mümkün. Uzun videolarda olduğu gibi kazandırmasa da, video çokluğu ve izlenmelerin fazlalığı sayesinde rakamlar artıyor. Ek olarak gelir sağlamanız ve özellikle abone arttırmanız için yararlı bir özellik. Youtube Shorts para kazanma taktikleri arasında önemli olanlardan bazıları, ilgi çeken videolar, düzenli içerik üretimi ve özgün içerikler gibi kriterler yer alır.

Milyarlarca kullanıcısı olan bu platformda gün geçtikçe her gün video yüklenme sayısı da doğal olarak artıyor. Bu yüzden milyonlarca videonun arasından sıyrılıp videonuzu fark ettirmeniz önemlidir. İzlenme sayınız arttıkça para kazanma rakamlarınızda artar. Hazırladığınız içeriklerin ilk bakışta dikkat çekmesi ve beğeni alması oldukça önemlidir. İzlenme ve beğeni sayılarınız arttıkça, videonuz önerilen videolar arasına girer ve bunun size geri dönüşü olumlu olacaktır.

[Resim: youtube-shorts-izlenme-taktikleri.png]


Youtube Shorts'tan sadece para kazanmak için değil, Youtube kanalınıza abone kazandırmak içinde önemli olan Shorts videoların öne çıkması için bazı püf noktalarını aşağıda derledik.

Kısa ve Etkileyici İçerikler Oluşturun

Shorts, 60 saniyeden kısa videolardan oluşur. İzleyicilerin dikkatini çekmek için içeriğinizi kısa, öz ve etkileyici tutun.

İlk Birkaç Saniyeyi Önemseyin

İzleyiciler videonuzun ilk birkaç saniyesinde ne göreceğini anlamak ister. Bu nedenle, başlangıcın hemen dikkat çekici ve ilgi çekici olmalıdır.

Trendlere Uygun İçerikler Oluşturun

YouTube Shorts'ta trend olan konuları takip edin ve içeriğinizi bu trendlere göre şekillendirin. Böylece daha fazla izleyiciye ulaşabilirsiniz.

Hashtag Kullanımı

İçeriğinizi tanımlayan ve ilgili izleyicilere ulaşmanızı sağlayan uygun hashtag'leri kullanın. Ancak abartmamaya dikkat edin, fazla hashtag içeren videolar spam olarak algılanabilir. Ortalama 3- 5 adet olması yeterlidir.

Düzenli Olarak Paylaşım Yapın

İçeriklerinizi düzenli aralıklarla paylaşarak izleyici kitlenizi büyütün. Düzenli paylaşımlar, izleyicilerin sizi takip etmesini teşvik eder.

Thumbnail'ler Önemlidir

İzleyiciler videolarınızı thumbnail'lerine göre seçebilir. Bu nedenle, etkileyici ve açıklayıcı thumbnail'ler kullanarak tıklama oranınızı artırabilirsiniz.

Yorumları ve Geri Bildirimleri Değerlendirin

İzleyicilerinizin yorumlarını ve geri bildirimlerini dikkate alın. Bu, içeriğinizi iyileştirmenize ve izleyici kitlenizle etkileşiminizi artırmanıza yardımcı olabilir. Videolara yazılan yorumlara cevap vermeniz ve izleyicilerle etkileşime geçmeniz oldukça önem arz eder.

Eğlenceli ve Yaratıcı Olun

Shorts, eğlenceli ve yaratıcı içerikler için ideal bir platformdur. İzleyicilerinizi güldürmek veya düşündürmek için yaratıcı fikirler üzerinde çalışın.
Şuan Offine!
#2
Şuan Offine!
Test User Moderator
*
    Rütbe : Moderatörler

    Konum: İstanbul
    Konular: 11
    Mesaj Sayısı: 25
    Kayıt Tarihi: Mar 2024
    Rep puanı 46
    Durum: Şuan Offine!
Faydalı bilgilere değinmiş siniz, YouTube shorts video üreticileri için faydalı olmuş.