Kalıcı Dövme Yaptırmak Günah Mı? Abdest Kabul Olur Mu?

Kalıcı dövme yaptırmanın günah olup olmadığı uzun zamandır çevrelerce tartışılan bir konudur. Biz de sizlere kalıcı dövme yaptırmak günah mı? bu konuda bilgi vermeye çalışacağız. Vücudun herhangi bir yerine özel makineli iğnelerin giriş çıkışı suretiyle desen, resim veya yazı şekillerinin yapılması kalıcı dövme yaptırmaktır.

Dövme yaptırınca boy ve namaz abdesti kabul olur mu?

Kalıcı dövme yaptırmanın, boy ve namaz abdestine mani olup olmadığı tartışması ile günah olup olmadığı konusu hız kazanmıştır. Öncelikle dövme derinin yedi kat altına giren iğnelerin mürekkebi dağıtmasıyla yapılır. Abdestin kabul olması şartı ise vücutta iğne deliği kadar bile olsa ıslanmamış veya yıkanmamış yerin kalmaması gerektiğidir. Bu durumda yapılan kalıcı dövmenin abdeste engel olmadığı görülmektedir ancak şu durum özellikle göz önünde bulundurulmalıdır.

Kalıcı Dövme Yaptırmak Günah Mı?

Dövme yaptırmak neden günah?

Kalıcı dövme yaptırmanın günah olarak kabul edilmesinin altındaki sebep vücuda çektirilen acı ve elzemdir çünkü derinin altına giren iğne o bölgede kanamaya ve bir süre sonra yara oluşmasına sebep olmaktadır. Ahiret hayatında bireyler sorguya tek tek çekilirken vücudundaki organların rızası da alınacak ve sen bu insandan razı mısın diye sorulup helallik alınacaktır. Vücudunun dövme bulunan uzvunun ise kendisine acı çektirdiği için kişiden razı olmayacağı alimlerce söylenmektedir.

Kalıcı Dövme Yaptırmak Günah Mı?

Kalıcı dövme yaptırmanın günah olarak kabul edilmesinin bir diğer nedeni ise Allahın(c.c.) yarattığı vücudun güzelliğine karşı çıkış olarak görülmesindendir. Allah(c.c.) her bir kulunu dikkatle ve özenle yaratmıştır. Kişinin buna karşı çıkıp dünya hayatında diğer insanlara daha güzel görünmek veya dikkat çekmek amacıyla yaptırmış olduğu dövme, anlatılan durumla birebir örtüşmektedir.
Sonuç olarak bahsedilmek istenen durum şudur. Kalıcı dövme yaptırmak tamamen kişinin özgür iradesine bırakılmış olmakla birlikte, vücuda açı çektirmesi ve dövmenin bulunduğu uzuvda kanamalara ve yaralanmalara neden olması neticesiyle günah olarak kabul edilmektedir.

Dövme Günah Mı

Hz. Muhammed (s.a.v.) de belirttiği üzere bu durum kişinin sahip olduğu fıtratı bozmaktadır. Bir insan yanlışlıkla kalıcı dövme yaptırdıysa vücudundan kendine daha fazla acı vermemesi koşuluyla dövmeyi sildirebilir, eğer silinmesi mümkün değilse kişi tövbe edip af dileyebilir zira Allah (c.c) kuluna dayanamayacağından fazla acı ve yük vermez.

dövme yaptıranların abdesti kabul olurmu

Bu makalelerde ilginizi çekebilir

Cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar * olarak işaretlenmiştir.