Nostalji 90’lar atari salonu oyunları indir, MAME32 emulatör

Bu yazımızda MAME32 emülatör ile atari salonu oyunları indirme ve bilgisayarda nasıl oynayacağınızı ve MAME32 emulatör ayarları nasıl yapılır? anlatacağız. 90’lı yıllarda oyun furyası Arcade Games oyunları uzun yıllar fırtına gibi esmişti. Şuan her ne kadar üstün grafikli oyunlar piyasaya sürülse de özellikle, o dönemin atari salonu maceralarını yaşayan kesim tarafından tekrar rağbet görmeye başladı. Bu yüzden bilgisayarında bu oyunları oynamak isteyen arkadaşlar için hazır şekilde olan program ve oyunları tek dosya içerisinde paylaşıyoruz.

MORTAL KOMBAT 2

ATARİ SALONU OYUNLARI BİLGİSAYARDA NASIL OYNANIR?

Street Fighter, Street fıghter ex plus, Mortal Kombat, Mustapha, Pang, Snow Bros, Tekken 3 gibi onlarca oyun hazır ve room’lu şekilde aşağıda verdiğimiz linkte mevcuttur. Tek yapmanız gereken, aşağıda bulunan 2 adet linkten size uygun olanı seçerek bilgisayarınıza indirmek ve rar’dan çıkartarak hemen oynamaya başlamak. 2.8 GB dosya boyutu olan rar dosyasını bir klasöre çıkartın. MAME32 FX yazan simgeye tıklayın ve sol köşeden Available sekmesine tıklayınız. Tek yapmanız gereken budur, artık istediğiniz oyunu seçerek oynamaya başlayabilirsiniz. Tuşları ayarlamak için, klavye’de TAB tuşuna basın ve karşınıza çıkan ekranda 2. sekmeyi seçin ve kontrol tuşlarını kendinize göre ayarlayın. Hepsi bu kadar, iyi eğlenceler…

ATARİ SALONU OYUNLARI BİLGİSAYARDA NASIL OYNANIR?

DOSYA Boyutu:2.8-gb yer kaplar
Sıkıştırma: Rar / Şifresizdir
Tarama: Webrootla tarandı. / Durumu> Temiz

DOSYA BİLGİLERİ:

Destek olmak için ve yapamadığınız bir yer olursa sormak için yazı altına yorum alanından yorum yazabilirsiniz.

STREET FİGHTER BİLGİSAYARDA OYNAMA

STREET FİGHTER BİLGİSAYARDA OYNAMA

OYUN İNDİRME LİNKLERİ

TIKLA İNDİR 1

TIKLA İNDİR 2

MAME 32 EMÜLATÖR NASIL KULLANILIR? AYARLAR

Emulatötü indirin kuruluma gerek yok winrar dan cikartin ve indirdiginiz oyunlari winrardan cikarmadan aynen indirdiginiz sekilde mame klasörünün icindeki roms klasörünün icine atin istediginiz kadar atabilirsiniz sonra atari resmi olan uygulamayi baslatin ve sol taraftaki AVALABLE sekmesini tiklayin gözüken oyunlara cift tiklayarak oyuna baslayin 6 tusu ile jeton atiliyor 1 basarsaniz 1. konsolla oynuyorsunuz (ctrl,alt ve yön tuslari ile) 2 ye basarsaniz 2. konsol (a,s,d,r,f,g tuslari) ama unutmayin önce jeton atmaniz gerekiyor 6 ile
oyun acilinca “O” ve “K” tuslarina basip sonra herhangi bi tusa tiklayip baslayin.

M.A.M.E

Açılımı Multiple Arcade Machine Emulator olan Mame, ROM diye anılan toplam 5088 farklı versiyonuyla 2869 tane video oyununu,
pc ve mac formatına adapte eden ve emulatör diye anılan bir ara yazılımdır.
Bu emulator sayesinde Atari makinalarındaki oyunları kendi bilgisayarımızda oynama imkanı buluyoruz.
Bu oyunlar Arcade makineleri için üretildiğinden
Emulator’ler arcade makinelerin veri işleme ve aktarım kurallarını taklit ederek oyunların orjinal board donanımlarından oluşturulmuş görüntülerini
pcde çalıştırırlar.

Multiple arcade machine emulator şeklinde açılımı yapılan M.A.M.E, 4000in üzerinde romu emule edebildiği gibi muhtemelen en sorunsuz ve en çok roma
sahip emulatördür.

MAME32 EMULATÖR KULLANIMI

1) Önce romlarınızı mame klasörünün içindeki roms directorune atın.

2) İkinci aşamada mameyi çalıştırın, yukardaki sekmelerden optionsı tıklayın, açılır menudeki Directories>ROMs burda Brows ikonunu tıklayıp mame içindeki roms directorünü seçin. Mame otamatik olarak kendi listesinde bulunan romları arayacaktır.

3) Sol taraftaki klasör sekmesi available da durmalıdır. Rom klasöründeki çalışabilecek tüm romları, bu sekmeden görebilirsiniz. İndirdiğiniz tüm romları bu klasöre kopyaladıysanız, Mame otomatik olarak burdaki, çalışabilecek (F5 ile tekrar tarama yaptığında hata vermemiş olan) tüm Rom’ları size sıralar.

4) Şimdi sırada yeni rom indirdiğiniz zaman yapmanız gerekenler. Öncelikle indirdiğiniz oyunları Rom klasörüne kopyalayalım. Oyunlar genellikle *zip uzantılı olacaktır. Zip dosyalarını açmadan buraya kopyalamanız yeterli. Oyunları kopyaladıktan sonra Mame’yi çalıştırıp yeni oyunları bulmasını sağlayalım. Yukardaki sekmelerden File>Audit all games?i tıklayarak Mame?nin yeni romları bulmasını bekleyelim.
-Mame sağlam oyunları ?Correct? hatalı ya da eksik oyunları ?İncorrect? diye size belirtecektir. Çalışmayan oyunları da alt taraftaki bölüme listeler.

5) Bir de romları çalıştırdığınız da yapılacak ayarlar var. Oyunları ilk defa açtığınızda O ve K tuşlarına sırasıyla basmalısınız. Oyunun içinde Tab tuşunu kullanarak, oyunla ilgili birkaç ayar yapabilirsiniz.

MAME 32 EKRAN VE KONTROL TUŞLARI AYARLARI

input General: buradan Mame’nin standart tuş takımını hem 1p için hem de 2p için ayarlıyoruz
İnput (This Game): Sadece aktif oyunun tuş takım ayarını yapmış oluyoruz.
Custom Buttons: Mamenin standart tuşları.
Auto Fire: Otomatik tuş ayarları
Dip Switches: Bu bölüm atari salonu sahiplerinin oyun özellikleriyle oynadıkları bölümdür. Oyunun orijinal olarak kaç jetonla çalışacağını, sansürleri ve diğer bir çok ayarın yapılabildiği bölüm.
Book Keeping İnfo: Oyun kaç defa oynanmış jetonla (arcade için)
Game İnformations: Oyunun kaç hertz, kaç çözünürlükte çalıştığını gösterir.
Game Documents: Oyunun çıkış tarihi, versiyonu gibi bilgileri gösterir (yüklüyse)
Cheat: İşte en heyecanlı bölüm. Buradan oyun için yazılmış tüm hileleri aktif edebilirsiniz. Gerekli olan *Dat hile dosyasını Mame klasörüne kopyalamanız yeterli.
Reset Game: Oyunu baştan başlatır.

6) Şimdi ise oyunlar için ekran ayarı yapalım. Bu aslında çok zor bir iş değil. Sizin de bildiğiniz gibi her oyun aynı çözünürlükte, aynı hızda çalışamayabilir. Bunun için Mame her oyun için ayrı ayar yapabilmektedir. Önce yukarıdaki sekmelerden options> default game options?u seçelim.
Display bölümündeki ayarlar Mamenin standart haliyle kalmalı. Değiştirmek isterseniz birkaç tane çek atmanız yeterli. Örneğin:

Run in a window: Tam ekran yerine, oyunu bir pencerede açar.
Start out maximized: Oyunu pencere içinde çalıştırmayı tercih etiyseniz, bu kutucuğa çek atarak açılan pencerenin tüm ekranı doldurmasını sağlaybilirsiniz.
Enfoce aspect ratio: Ayarlar ne olursa olsun, oyun kendi çözürlülüğünde çalışır
Throttle: f10 tuşunu kullanarak oyun hızını düzenlersiniz

Advanced sekmesinde ise;
Clean stretch: autoda kalmalı ki, frameleri temizlesin. Böylece ekran berraklaşır.
Use dircet draw: Bu sekme kesinlikle seçilmeli ki ekran kartınızdan iyi bir performans alasınız. 3d oyunlar için özellikle.
Triple buffering: Oyun daha düzgün bir şekilde çalışır
Match game refresh rate: Oyunun orijinal ekran yenilemesi devreye girer, frame olarak bunu hissedebilirsiniz.
Sync to monitor refresh: Sistemi sabit bir yenileme ile çalıştırır.
Switch color ve fith: Oyun için tüm renk ve boyutu kullanmaya yarar. Ekran kartınız varsa seçebilirsiniz.
Stretch using hardware: Ekran boyutunu ayarlar, bunun otomatik kalması gerekir

Bu makalelerde ilginizi çekebilir

1 yorumYorum Yap

Cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar * olarak işaretlenmiştir.