Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Etmeli? Öneriler

Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Etmeli? Bilgisayarlar teknolojinin gelişmesiyle birlikte bir hayli yaygınlaşmış ve neredeyse her işimiz ona bağımlı hale gelmiştir. Bu nedenle de bilgisayar almadan doğru seçim yapmak oldukça önem taşımaktadır. Çünkü bilgisayarlar pahalı aletler olmalarından dolayı çoğu zaman iyi seçim yapmak gerekir. Aldığınız bilgisayarın işinize yarar özellikler taşımasını sağlamak için bilgisayar alırken nelere dikkat etmeliyiz sorusunun cevabını sizler için açıklıyoruz.

Bilgisayar-Alirken-Nelere-Dikkat-Etmeli

Bilgisayar-Alirken-Nelere-Dikkat-Etmeli

BİLGİSAYAR SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

1. İlk önce kendimize sormamız gereken soru alacağımız bilgisayarı hangi amaçla kullanacağımız. Eğer oyun ve video izleme gibi işleri çokça yapıyorsak bu yönde bir bilgisayar seçmemiz gerekir. Ancak, bunları yapmıyorsak bu işler için önemli özellikleri yani kısaca kullanmayacağınız özellikleri taşıyan bir bilgisayara çok fazla para vermenize gerek yok.

2. Diğer yandan ister masaüstü ister dizüstü bilgisayar alın bilgisayarın işlemcisine mutlaka dikkat etmelisiniz. İşlemciler AMD (A3, A4, A6, A8) ve İntel işlemciler (i3, i5, i7) olarak piyasada bulunmaktadır. AMD işlemcili bilgisayarlar oyun ve grafik yönü güçlü, intel işlemcili bilgisayarlar ise programsal ve işlevsel yönü güçlü bilgisayarlardır.

amd reyzen

3. Bilgisayarın bir diğer önemli unsuru da ekran kartıdır. Seçeceğiniz bilgisayarın kullanım alanı ekran kartının özelliğini de belirlemektedir. Eğer oyun gibi yüksek çözünürlük isteyen şeylerde bilgisayarı kullanacaksanız daha yüksek özellikli bir ekran kartı seçmelisiniz. Minimum ekran kartı ne olmalı diyorsanız 1GB paylaşımsız ekran kartından daha düşük olmamasını tavsiye edebilirim.

4. Bilgisayarınızın depolama birimi olan Ram de bilgisayar alırken dikkat etmeniz gereken özelliklerdendir. Ram aynı zamanda bilgisayarınızın hız ve performansını da belirlemektedir. Çok fazla performans isteyen kullanıcılar için seçilecek bilgisayarın Ram’i 6-8 GB olmalı iken, başlangıç seviyesi için 1-2 GB, orta seviye kullanıcılar için 3-4 GB yeterli olmaktadır.

5. Fiyat değerlendirmesi açısından olaya bakılması gerektiğinde ise önce özelliklerine bakarak belirli markalara ait modelleri belirlemeli, ardından ise iyi ve kötü marka oluşuna göre seçenekleri eleyerek indirmelisiniz. En son ise aynı özelliklere sahip ve iyi marka olanlardan fiyat, indirim ve kampanyalarına göre seçimi tamamlamanız en sağlıklısı olacaktır.

Bilgisayar açılışını hızlandırma makalesi için bağlantıya tıklayınız.

Bu makalelerde ilginizi çekebilir

Cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar * olarak işaretlenmiştir.